Turvallisesti_elokuvissa
movie-poster-413296
age-limit-iconmovie-classification-icon

  • Ensi-ilta:   09.02.2022
  • Ikäraja:   12
  • Pituus:   1 tunti ja 43 minuuttia
  • Ohjaus:   Oskari Pastila ja Janne Niskala
  • Käsikirjoitus:   Oskari Pastila
  • Näyttelijät:   Jim Paek, Mongwon Chung, Seungjun Yang, Chonghyun Lee, Matt Dalton, Mike Testwuide, René Fasel, Kalervo Kummola, Juhani Tamminen
  • Genret:   Dokumentti, Komedia
  • Levittäjä:   StoryHill Oy

Riemu omista Pyeongchangin talviolympialaisista vaihtuu nopeasti kauhuksi kisaisäntien tajutessa, että heillä on vain viisi vuotta aikaa raapia jalkeille joukkue, joka ei nolaa koko kansakuntaa. Maa, jossa kasvojen menettäminen on pahempaa kuin itse kuolema, tulee saamaan vastaansa jääkiekon mahtimaita. Maa, jonka kiekkokulttuurissa vanhempia pelaajia ei saa edes taklata ja naruja vetelevät monikansalliset perheyritykset, lätkävanhemmat sekä suurvaltapolitiikka.

Korean Jääkiekkoliittoa johtava Hyundai-perheen biljonäärivesa käärii hihansa, kun tieto Olympialaisista saapuu. Ensitöikseen hän ostaa Kiekko-Vantaan ja lähettää pelaajat oppiin Suomeen. Kalervo Kummola junailee aurinkokuningas Juhani Tammisen valmentajaehdokkaaksi Korean maajoukkueelle. Erikoisten käänteiden jälkeen maajoukkueen peräsimeen maanitellaan Stanley Cup voittaja Jim Paek, joka on syntynyt Koreassa. Pohjoisamerikkalaistunut Jim päättää kunnioittaa edesmenneen isänsä muistoa ja ottaa mahdottomalta tuntuvan haasteen vastaan.

Maan eriskummallinen kiekkoyhteisö ei tee elämää helpoksi Jimille. Soppaan lusikkansa lyö myös Kansainvälinen Jääkiekkoliitto, joka René Faselin johdolla haluaa promota lajia Aasiassa ja on huolissaan rökäletappioista lajin jättiläisiä vastaan.

Hockey Dreams on humoristinen altavastaajatarina joukkueesta, joka yrittää pelastaa kansakunnan kasvot mahdottomalta tuntuvan tehtävän edessä. Samalla elokuva valaisee korealaisen yhteiskunnan rakenteita, joissa kaikki, kansallinen ja kansainvälinen politiikka, bisnes, uskonnot ja koulujärjestelmä ovat kaikki symbioosissa keskenään.

Elokuvan kertojana on selostajalegenda Antero Mertaranta. Elokuvan tekijät ovat Oskari Pastila (Täynnä Tarmoa) ja Janne Niskala (Eatnameamet).

Kutsu kaveri leffaan!

Klikkaa allaolevaa painiketta Messenger-bottiin ja kutsu kaveri helposti mukaan leffaan – Messengerissä, WhatsAppissa tai Facebookissa!