Turvallisesti_elokuvissa
movie-poster-411547
age-limit-icon

  • Ensi-ilta:   15.10.2021
  • Ikäraja:   12
  • Pituus:   1 tunti ja 56 minuuttia
  • Ohjaus:   Ronnie Sandahl
  • Käsikirjoitus:   Ronnie Sandahl
  • Näyttelijät:   Erik Enge, Alfred Enoch, Frida Gustavsson
  • Genret:   Draama, Koko Perheen
  • Levittäjä:   Oy KinoScreen Illusion ltd

Kun ruotsalainen jalkapalloilija Martin Bengtsson myytiin 16-vuotiaana italialaiseen suurseuraan, hänen suuri unelmansa toteutui. Elokuva Tiikerit on tositarina unelmasta - suurista areenoista, juhlista ja nopeista autoista - mutta myös teollisuudesta, jossa ei enää ollut kyse voittamisesta tai häviämisestä, vaan selviytymisestä. Elokuva perustuu Martin Bengtssonin omaelämänkerralliseen romaaniin "I skuggan av San Siro".

 

Tiikerit on valittu Ruotsin ehdokkaaksi Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoon

Elokuva perustuu tositarinaan Martin Bengtssonista, joka 16-vuotiaana oli yksi kaikkien aikojen lupaavimmista ruotsalaisista jalkapalloilijoista.

Elokuvan pääosassa nähdään Erik Enge, joka on kotoisin Ahvenanmaalta. Engen ura sai alkunsa Ulrika Bentgsin ohjaaman Lärjungen (Oppipoika) -elokuvan myötä. Aiemmin tänä vuonna, hänet palkittiin Göteborgin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä, ja Tigrar -elokuva palkittiin samassa yhteydessä parhaana pohjoismaisena elokuvana.

Tigrar / Tiikerit

Martin Bengtsson on Ruotsin kaikkien aikojen lupaavimpia jalkapalloilijoita. Pojan unelma toteutuu 16-vuotiaana, kun hänet myydään italialaiseen suurseuraan. Unelmalla on kuitenkin kova hinta, joka syntyy uhrauksista, omistautumisesta, paineista ja ennen kaikkea yksinäisyydestä. Martin alkaa kyseenalaistaa sitä, haluaako hän sittenkään elää tällaista elämää. Ronnie Sandahl kertoo tositarinan 16-vuotiaasta jalkapallolahjakkuudesta Martin Bengtssonista ja tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman ammattilaisurheilun maailmaan. Tigrar (Tiikerit) -draama on kasvutarina nuoren miehen pakkomielteestä maailmassa, jossa kaikella ja kaikilla on hintalappu.

Palkintoraadin perustelu

”Ronnie Sandahl kuvaa taidokkaasti urheilun rujoa puolta ja maailmaa, jossa nuoret kyvyt typistyvät pelkiksi vartaloiksi, kilpailuhengeksi ja viimeisimmän suorituksensa arvoisiksi. Kuvaus ja äänitys vangitsevat yksityiskohtia, jotka kasvattavat kertomusta, kuvastavat sisäistä ja ulkoista kaaosta sekä välittävät harvinaislaatuisen aidosti jalkapallokentän hermopaineet ja areenan sähköistyneen tunnelman. Erik Enge kannattelee elokuvaa harteillaan ja täyttää jokaisen kuvaruudun herkkävireisellä tulkinnallaan sekä kasvonliikkeiden ja kehonkielen vaihtuvilla vivahteilla. Tuloksena on harvinaisen hieno yhdistelmä henkilöohjausta ja lahjakasta näyttelijäntyötä.” (norden.org)

Kutsu kaveri leffaan!

Klikkaa allaolevaa painiketta Messenger-bottiin ja kutsu kaveri helposti mukaan leffaan – Messengerissä, WhatsAppissa tai Facebookissa!