Turvallisesti_elokuvissa
movie-poster-409878

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva YHDET VIELÄ on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä.
Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen jähmeän olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusiin sfääreihin, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa.
Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen, joka palaa tämän elokuvan myötä takaisin Vinterbergin ohjaukseen ensimmäistä kertaa sitten Jahti-elokuvan.

YHDET VIELÄ on kahden OSCARin ehdokas (Paras ohjaus, paras vieraskielinen elokuva). BAFTA-ehdokkuuksia elokuvalla neljä (Paras ei-englanninkielinen elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus, paras näyttelijä). Elokuva myös tyhjensi joulukuussa 2020 European Film Awards -gaalan palkintopöydän voittamalla PARHAAN ELOKUVAN, PARHAAN OHJAUKSEN, PARHAAN KÄSIKIRJOITUKSEN ja PARHAAN MIESPÄÄOSAN palkinnot.

Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön maahantuontitukea.

age-limit-iconmovie-classification-iconmovie-classification-icon

  • Ensi-ilta:   14.05.2021
  • Ikäraja:   12
  • Pituus:   1 tunti ja 57 minuuttia
  • Ohjaus:   Thomas Vinterberg
  • Käsikirjoitus:   Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
  • Näyttelijät:   Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie
  • Genret:   Draama

Kutsu kaveri leffaan!

Klikkaa allaolevaa painiketta Messenger-bottiin ja kutsu kaveri helposti mukaan leffaan – Messengerissä, WhatsAppissa tai Facebookissa!